"Het doel van Aikido training is niet het perfectioneren van de technieken, maar het op natuurlijke wijze ontwikkelen van iemands persoonlijkheid. Men wordt "veerkrachtig" en kracht wordt als zacht ervaren. Bewegingen worden natuurlijk en zijn efficiënt, logisch en zacht terwijl het centrum gefixeerd blijft, stevig en stabiel. De voortgang van iemands Aikido ontwikkeling kun je terug zien in de natuurlijke beweging van deze persoon in relatie tot diens omgeving."

Aikikai Foundation

AIKIKAI AIKIDO AMSTERDAM

Aikikai Aikido Amsterdam bestaat sinds 2001. WIj zijn een dojo die zich richt op het beoefenen van de traditionele vorm van Aikido zoals dat door de grondlegger Morihei Ueshiba is ontwikkeld en verder uitgedragen wordt door de Aikikai Foundation (Hombu dojo, Tokyo). Aikikai Aikido richt zich op de persoonlijke ontwikkeling en er zijn geen wedstrijden. Aikido heeft een spirituele dimensie, maar is geen religie. Iedereen is welkom om bij ons te trainen.

 

 

Onze activiteiten

Wij richten ons op de persoonlijke ontwikkeling in het trainen van Aikido, wij organiseren stages met gastleraren, wij organiseren gezamenlijke stages met andere dojo's binnen onze organisatie, wij houden jaarlijks kyu-examens en nemen met andere dojo's centraal dan-examens af, wij bezoeken stages op nationaal en internationaal niveau.

Onze lessen   Onze tarieven   


Deze pagina delen


© Aikikai Aikido Amsterdam aaa@aikido-amsterdam.nl     Website door Creapolis Media

Menu