August Dragt

6e dan

 

"Je moet je blijven ontwikkelen ..." 

August Dragt traint sinds 1985 aikido. Hij is begonnen bij Peter Bacas. Hij bezocht regelmatig de stages van de leraren die door de NCAF werden uitgenodigd, zoals Fujita Sensei en Kanetsuka Sensei, naast diverse andere hooggegradueerde leraren (Okamura Sensei, Yokota Sensei, Kobayashi Sensei, Yasuno Sensei, Endo Sensei, Yamada Sensei, Peter Goldsbury Sensei, Christian Tissier Sensei). Later trainde hij regelmatig bij Ikeda Sensei in Zwitserland, waar hij zijn derde dan behaalde. August Dragt bezoekt nog steeds nationale en internationale trainingen bij heel diverse leraren. Hij vindt het belangrijk om de aikido technieken te blijven onderzoeken en te verbeteren.

Ook hecht hij belang aan de organisatie van aikido. Hij was jarenlang voorzitter van de NCAF en van de Aikido-afdeling van de NCS. Van 2000-2016 heeft hij in het bestuur van de Internationale Aikido Federatie (IAF) gezeten. Samen met Pauline Suyl (5e dan) richtte hij een dojo op in Soest (Aikidovereniging Soest, 1995), die tegenwoordig geleid wordt door Ron Roeten (4e dan). De dojo in Amsterdam is in 2001 opgestart om een plek te hebben waar diverse leraren samen kunnen lesgeven.

August Dragt is in het dagelijks leven communicatietrainer en -ontwikkelaar. Voor het CBR ontwikkelde hij in 2007 een Aikido training voor honderd instructeurs.

Sinds 2013 traint August Iaido Mugai Ryu bij Kochokai  .


Deze pagina delen


© Aikikai Aikido Amsterdam aaa@aikido-amsterdam.nl     Website door Creapolis Media

Menu