Romeo Biekman 

3e dan

 

"Gezond en met plezier bewegen" 

Ik heb altijd veel aan beweging gedaan, maar geen enkele sport kon mij zodanig bekoren dat ik dat wilde blijven doen. Totdat ik in 1994 een klein advertentie zag in de lokale krant over aikido. Aanvankelijk durfde ik mij niet in te schrijven aangezien ik al in de dertig liep. Na een kort telefonisch onderhoud heb ik de stap genomen en mijn eerste schreden in een dojo gezet.

Vanaf het eerste moment beoefen ik deze sport met heel veel plezier. Ik was toen en ben nu nog steeds in de ban van aikido en heb daar ook goede vriendschappen aan over gehouden.

Mijn eerste leraar Peter Bacas is helaas vroeg van ons heengegaan en ik was enige tijd dolende en op zoek naar een voor mij geschikte leraar. Ik heb wat omzwervingen gemaakt bij diverse dojo’s en door fysieke omstandigheden twee jaar niets gedaan aan aikido. Ik heb in deze periode jodo gedaan; dat was wel leuk maar gaf mij geen voldoening.

Om mij verder te bekwamen in aikido ben ik ook op zoek gegaan naar een voor mij geschikte leraar met kennis en ervaring van de vele aikido aspecten. In 2007 vond ik die leraar en kreeg ik er twee in plaats van een. Sindsdien ben ik honkvast gebleven en geniet en leer ik meerdere malen per week van allebei. In de tussentijd ben ik ook bevorderd tot assistent leraar aikido en geef ik twee keer per week les aan beginners.

 Kortom ik doe al meer dan twintig jaar aan aikido: ik heb er ontzettend veel plezier in en voel me er kiplekker bij. Het zorgt ervoor dat ik er een gezonde levensstijl op nahoud.

 Sinds 2015 train in naast aikido Mugai Ryu Iaido bij Kochokai  .


Deze pagina delen


© Aikikai Aikido Amsterdam aaa@aikido-amsterdam.nl     Website door Creapolis Media

Menu