Wilko Lok

5e dan

 

"Aikido is samenwerken" 

Ik beoefen Aikido sinds 1989 en ben begonnen met trainen in de sportschool van Gé Koning bij mijn leraar Carel Zappeij (7e dan). Carel is een oudgediende binnen de Aikido wereld in Nederland en een inspirerende leraar. Binnen de JBN  hebben wij vooral het Aikido gevolgd van Tamura Sensei en Sugano Sensei. Daarnaast heb ik nog vele stages bezocht bij leraren van de JBN in Nederland en binnen Europa. Na het overlijden van Tamura Sensei en Sugano Sensei ben ik de stages van Yamada Y. Sensei en Donavan Waite gaan bezoeken. Maar ik bezoek verschillende stages van vele leraren en train gewoon graag.

Met lesgeven ben ik begonnen in 1996, eerst bij een sportschool in Amsterdam en uiteindelijk ben ik bij Hikari  in Zaandam terecht gekomen waar ik nog steeds lesgeef. Daarnaast geef ik ook les aan een groep in Purmerend. Na Carel Zappeij’s pensionering heb ik samen met 3 collega leraren het lesgeven doorgezet bij Sportschool Gé Koning in Amsterdam waar ik zelf ooit begonnen ben. In 2017 ben ik met deze groep overgestapt naar Aikikai Aikido Amsterdam en geef samen met Thomas Johanssen (3e dan) deze lessen. Ik ben leraar B (niveau 4 erkend NOC/NSF Aikidoleraar).

 Voor het JBN Aikido vervul ik naast het lesgeven nog een aantal functies. Als secretaris van de Nationale Gradencommissie Aikido organiseer ik de (Aikikai) dan examens voor het JBN Aikido en als secretaris van de examencommissie opleidingen organiseer ik de examens voor de erkende (NOC/NSF) Aikido leraren opleiding.

N.B. Wilko is gestopt met zijn lessen in Aikikai Aikido Amsterdam en concentreert zich op de lessen in zijn dojo's in Zaandam en Purmerend. Hij geeft nog wel gastlessen.


Deze pagina delen


© Aikikai Aikido Amsterdam aaa@aikido-amsterdam.nl     Website door Creapolis Media

Menu