Thomas Johannsen

3e dan

 

"Dynamiek en sensitiviteit" 

Thomas Johannsen beoefent aikido sinds 1996. Hij begon bij Ad van Dongen in Eindhoven en trainde later in Amsterdam bij Carel Zappeij (7e dan). Sinds 2011 is Thomas bevoegd aikidoleraar

Belangrijke inspiratie voor Thomas kwam van Tamura sensei en Sugano sensei. Thomas bezocht diverse malen de ‘Inner Aikido School’ van Sugano sensei.

Sugano sensei legde vooral de nadruk op dynamiek en timing, ingaande bewegingen,ruimte maken en een wapensysteem dat aikido principes ondersteunt. Van Tamura sensei leerde hij het belang van sensitiviteit, dat ‘minder meer is’ en het plaatsen van je lichaam als sleutel tot beïnvloeding van je partner.

Thomas bezoekt daarnaast regelmatig stages van andere leraren, met elk hun eigen insteek op het trainen van verbinding, sensitiviteit en stevigheid in aikido, zoals Patrick Cassidy, Kayla Feder en Leo Tamaki, die ieder op hun eigen manier het speelse én het martiale aspect van aikido tot hun recht laten komen.  

Thomas gebruikt de principes van aikido ook in zijn werk: Hij is artistiek leider van het Genetic Choir, een improvisatie ensemble dat mede aikido principes gebruikt om met tal van mensen samen muziek te maken zonder muzikale afspraken vooraf. Kijk bij interesse op www.genetic-choir.org  .


Deze pagina delen


© Aikikai Aikido Amsterdam aaa@aikido-amsterdam.nl     Website door Creapolis Media

Menu